Rólunk


2014 szeptembere óta számos megyeszékhelyen, városban, kisebb településen megfordultunk a projekt fiataloknak szóló roadshow programjával, valamint a szakemberek részére szervezett konferenciákkal, workshopok-kal. Ez alatt az idő alatt tapasztalatokat gyűjtöttünk, új ismereteket szereztünk az ország különböző területein élő szakemberek, diákok, iskolák, tanárok életéről, helyzeteikről és azon felül, hogy kiadványokkal, információkkal, oktató-szórakoztató programokkal szolgáltunk nekik, mi is fejlődtünk és tanultunk tőlük.

A teljesség igénye nélkül, álljon itt néhány hivatkozás: tekintsék meg, mit gondolnak rólunk mások!

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/legyen-mas-a-szenvedelyed-drogok-helyett-sport-tanc-szerelem-575017
KAPOSVÁR | Sportolj, zenélj, alkoss, tanulj, vagy legyen a szerelem a szenvedélyed! - ezt üzeni a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) mozgalommá fejlődött road showja a fiataloknak.
http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/legyen-mas-a-szenvedelyed
A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium volt az első állomása 2014. szeptember 4-én a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott drogellenes projekt országos roadshow-jának.
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/megyenkbe-erkezett-a-legyen-mas-a-szenvedelyed-roadshow-582683
Jász-Nagykun-Szolnok megyébe érkezett a „Legyen más a szenvedélyed” elnevezésű országos roadshow.
http://www.nyiregyhaza.hu/legyen-mas-a-szenvedelyed
Nyíregyháza volt az első helyszíne a „Legyen más a szenvedélyed!” roadshow-jának. A márciusban indult, az Európai Unió által finanszírozott drogellenes projekt részeként azt mutatják meg a fiataloknak, hogy droghasználat nélkül is meg lehet találni a mindennapi élet örömeit, a káros szenvedélyekre jó alternatíva a tudomány, a sport és a művészet.
http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=30901
7 másodperc alatt dől el, hogy igent mondunk a drogokra, vagy sem. - derül ki több országos felmérésből. A kábítószerek visszaszorításában jelentős szerepet tölt be a prevenció, ezért a Legyen Más a Szenvedélyed programsorozatban a tudatmódosítószer-mentes életet népszerűsítették ma a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában.
http://veol.hu/hirek/alternativat-kinalnak-1664299
Veszprém – A tiltás helyett a választási lehetőségek felmutatása a célja a Legyen más a szenvedélyed nevű országos drogprevenciós programnak.
http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_141986
Harmincadik, fehérvári állomására érkezett az Európai Uniós finanszírozású kiemelt projekt, a Legyen más a szenvedélyed roadshowja. A program keretében a fehérvári fiatalok híres sportolókkal, művészekkel, zenészekkel és szakemberekkel találkozhattak, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselték a drogmentes, boldog élet lehetőségét. A jégcsarnokban fellépett az Animal Cannibals, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a Stereo2.0.
http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_139252
A szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet. A mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem kevesebbek, hanem többek, leszünk általa, nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele. Elsősorban erre szeretné felhívni a figyelmet a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű, európai uniós finanszírozású kiemelt program. A TÁMOP 5.2.9 program keretében megvalósuló kezdeményezés 2014. március végén indult és 15 hónap alatt összesen 78 eseményre épül.
http://www.eger.hu/hu/hirek/vezeto-hirek/c/legyen-mas-a-szenvedelyed--9019
Egerben tartott tréninget a Nemzeti Drogmegelőzési iroda, helyi szakembereknek. A „Legyen más a szenvedélyed!” program elsősorban a családok és helyi kis közösségek figyelmét hívja fel a drogfogyasztás veszélyeire.
http://www.szon.hu/legyen-mas-a-szenvedelyed/2632927
Nyíregyháza - A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium volt az első állomása csütörtökön a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott drogellenes projekt országos roadshow-jának.
http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2014/10/02/legyen-mas-a-szenvedelyed_13543.html
Kaposvári középiskolás fiataloknak rendezték meg a "Legyen más a szenvedélyed" elnevezésű programot a sportcsarnokban csütörtökön. A program elsődleges célja a fiatalok segítése, hogy a káros szenvedélyek helyett másban leljenek célt és örömöt.
http://vehir.hu/cikk/28458-legyen-mas-a-szenvedelyed
Veszprémbe érkezett csütörtökön az az országos roadshow, amely a fiatalokat igyekszik megszólítani a tiszta szenvedélyek keresésének pozitív üzenetével.
http://www.szollath.hu/index.php/helyi-koezelet/630-legyen-mas-a-szenvedelyed-hajdunanason
Mozgás, tudás, zene, alkotás. Többek között ezekre az alternatívákra hívja fel a figyelmet a „Legyen más a szenvedélyed!” című programsorozat, amelyet egy országos roadshow kísér. Híres művészek és sportolók személyes példájukon keresztül mutatnak példát a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez.
http://www.gyongyostv.hu/cikkoldal.php?view=9348
Egyre korábban fordulnak a drogokhoz a fiatalok. Többek között ez derül ki a hazai droghasználatot feltáró legfrissebb kutatásból. Az eredményeket a „Legyen más a szenvedélyed” elnevezésű gyöngyösi szakmai fórumon ismertették a szakemberek.
http://www.tveger.hu/legyen-mas-a-szenvedelyed/
Sport, művészet és tudomány. Többek között ezekre az alternatívákra hívná fel a figyelmet a Legyen más a szenvedélyed! című programsorozat, amelyet egy országos roadshow kísér. Híres művészek és sportolók személyes példájukon keresztül mutatnak példát a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez. A program célcsoportjai a 12-29 éves korosztály és a szakemberek.
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/83617_legyen_mas_a_szenvedelyed_szombathelyen_is
Az országos roadshow során olyan ismert, sikeres emberekkel, valamint szakemberekkel találkozhatnak a fiatalok, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselik a drogmentes, boldog élet lehetőségét.
http://www.minalunk.hu/szekesfehervar/index.php?area=0&n=202&esemeny_id=7190
A „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű program december 11-én, csütörtökön 12.30 órakor Székesfehérvárra érkezik. A helyszín az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok lesz.
http://www.nemzetikeziakademia.hu/index.php/hirek-aktualitasok/198-hajdu-janos-es-az-akademistak-a-legyen-mas-a-szenvedelyed-programban
December 4-én Veszprém megyébe utazott a "Legyen más a szenvedélyed" projekt stábja, ahol a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba, majd a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolába látogattak el.
http://mindenamieger.blogspot.hu/2014/11/legyen-mas-szenvedelyed.html
Egerben tartott tréninget a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda, helyi szakembereknek. A „Legyen más a szenvedélyed!” program elsősorban a családok és helyi kis közösségek figyelmét hívja fel a drogfogyasztás veszélyeire.
http://tudositok.hu/11367/video/Legyen_mas_a_szenvedelyed
A „Legyen más a szenvedélyed” program szakmai konferenciáját tartották meg Székesfehérváron.
http://www.nadasdyiskola.hu/kepgaleria/reszletek/225/legyen_mas_a_szenvedelyed/
Képgaléria - Legyen más a szenvedélyed!
http://media24.hu/egeszseg/2513-legyen-mas-a-szenvedelyed.html
Székesfehérvár volt a 30. állomása a „Legyen más a szenvedélyed” roadshownak. Az Európai Uniós finanszírozású kiemelt projekt keretében a fehérvári fiatalok híres sportolókkal, művészekkel, zenészekkel és szakemberekkel találkozhattak, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselték a drogmentes, boldog élet lehetőségét. Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban tartott délutáni eseményen jelen volt Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.
http://berenycafe.hu/oktatas-kozepfok/legyen-mas-szenvedelyed
Csütörtök délután, megyeszékhelyünket követően Jászberénybe érkezett a „Legyen más szenvedélyed” elnevezésű országos roadshow. Ez az európai uniós finanszírozású projekt a Nemzeti Drogellenes Stratégia üzenetét hivatott megismertetni a fiatalokkal.
http://frissvideok.hu/regionalis/520893-video-legyen-mas-a-szenvedelyed-szakmai-konferencia
A "Legyen más a szenvedélyed!" program szakmai konferenciáját tartották meg Székesfehérváron. Az Európai Uniós finanszírozású projekt fő célja, hogy elérje az ifjúsági korcsoportokat, a szórakozni vágyó, izgalmakat keresőket, és az idősebbeket is, azzal az üzenettel, hogy a tiszta tudat, az egészség, valamint a közösségi élet fontosabb minden drognál.
http://forrasfigyelo.hu/palyazat/legyen-mas-a-szenvedelyed-alkotoi-palyazat/38861.html
Alkotótevékenység a prevenció tükrében A TÁMOP 5.2.9.-13/1-2014-0001 - ,Legyen más a szenvedélyed! elnevezésű kiemelt projekt keretén belül a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - Nemzeti Drogmegelőzési Iroda alkotói pályázatot hirdet 10 – 20 év közötti fiatalok részére.
http://kamaszgondok.blog.hu/2014/11/16/_legyen_mas_a_szenvedelyed
Szeptember óta zajlik a „Legyen más a szenvedélyed!” című programsorozat. Az országos roadshow kapcsán ismert művészek és sportolók személyes példájukon keresztül igyekeznek példát mutatni a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez.
http://onkormanyzat.mti.hu/hir/41636/legyen_mas_a_szenvedelyed-hajdunanason_is
Mozgás, tudás, zene, alkotás. Többek között ezekre az alternatívákra hívja fel a figyelmet a „Legyen más a szenvedélyed!” című programsorozat, amelyet egy országos roadshow kísér. Híres művészek és sportolók személyes példájukon keresztül mutatnak példát a fiataloknak a káros szenvedélyektől mentes élethez.
http://makohirado.hu/kozerdeku/makon-a-legyen-mas-a-szenvedelyed-kepgaleriaval
A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók székhelye adott helyszínt a „Legyen más a szenvedélyed” elnevezésű európai uniós finanszírozású kiemelt projektnek. Az országos rendezvénysorozat elsődleges célja a fiatalok segítése abban, hogy a droghasználat helyett másban találjanak célt és örömöt.
http://www.sunshinefm.hu/legyen-mas-a-szenvedelyed-%E2%80%93-drogellenes-roadshow-fiataloknak/hir70055
Legyen más a szenvedélyed! – drogellenes roadshow fiataloknak
http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/3558 Vendég: Leo - Stereo 2.0
http://www.retrofm.hu/retro_cikk.php?id=65799
Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia értékközvetítésének középpontjában a tiszta tudat, a józanság fontossága, az egészséges életmód kultúrája és a közösségi részvétel áll. Ennek az üzenetnek az egyik fő hordozója a „Legyen más a szenvedélyed!” program, melynek keretében szeptember 4-én az országos roadshow Nyíregyházára érkezett. A Vasvári Pál Gimnáziumban közel 500 diák vett részt az eseményen.
http://old.minap.hu/mivid.php?ext.a47896
Legyen más a szenvedélyed! - erre buzdítják a fiatalokat ismert sportolók és művészek. A drogmentes életet hirdető roadshow nyolc hónap alatt 50-nél is több településre jut majd el. A június végéig tartó Legyen más a szenvedélyed program az Európai Unió 250 millió forinttal támogatja.
http://tatabanya.hu/fooldal/felso_menu/hirek/kozelet/legyen_mas_a_szenvedelyed.html
A Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a „Legyen más a szenvedélyed! „ elnevezésű európai uniós projekt tatabányai roadshowját. A sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba polgármester, Kis Norbert Sportért felelős helyettes államtitkár, dr. Garamvölgyi László a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója és Várkonyi Attila a rendezvény házigazdája is.
http://estv.hu/news.php?item.25726
A többek között gyermek- és ifjúságvédelemmel is foglalkozó váci Jótevők Háza Alapítvány a mai napra nagyszabású drogmegelőzési programot szervezett a váci Petőfi iskolába. Az éppen ott zajló Mosolyhét felső tagozatos diákjai ennek keretében csoportos foglalkozásokon, filmvetítésen vehettek részt és minden kérdésükre képzett szakemberek adtak választ. A program egyébként a „Legyen más a szenvedélyed” elnevezésű TÁMOP pályázat elnyerésével jött létre.
http://www.erdhirado.hu/articles/view/h%C3%ADrek/legyen-m%C3%A1s-a-szenved%C3%A9lyed-drogprevenci%C3%B3s-roadshow-indult
Uniós támogatással országos roadshowt indított a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, mellyel a középiskolás fiatalokat próbálják meggyőzni arról, hogy tanuljanak meg nemet mondani a kábítószerekre, és kevésbé kártékony szokásokban találják meg a szenvedélyüket.
http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/legyen-a-sport-a-szenvedelyed-571914
Országos roadshow-n mutatják be a „Legyen más a szenvedélyed!" drogellenes kampányt. A fiatalok neves sportemberekkel is találkozhattak.
http://www.mezradio.hu/szerda-delutan-helybol_3806
Veszprémbe és Balatonfüredre érkezik a „Legyen más a szenvedélyed” országos roadshow.
http://www.mediaklikk.hu/2014/10/09/a-ma-reggel-penteki-temai-2/
Sziréna: „Legyen más a szenvedélyed!” Garamvölgyi László kommunikációs igazgató, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
http://www.bekesifi.hu/magazin-4647.html
Dr. Zacher Gábor a Keményben - Az egészséges életmód népszerűsítését és a drogfogyasztás megelőzését állították a közép-pontba
http://magyarforum.hu/cikk/732/A-fiataloknak-a-drog-helyett-a-sport-legyen-a-szenvedelyuk/
A fiataloknak a drog helyett a sport legyen a szenvedélyük A bűnözés társadalmi tömegjelenség, és ez ellen csak társadalmi összefogással lehet küzdeni ;